Ugrás a tartalomra
Egészség karácsonyra - mikre ügyelj az ünnepek előtt, hogy csak az ajándékok miatt kelljen aggódni:

Egészség karácsonyra - mikre ügyelj az ünnepek előtt, hogy csak az ajándékok miatt kelljen aggódni:

Ahogy beköszönt a téli fagy és az Andrássy út karácsonyi kivilágítása beborítja Budapestet, az egészséges életmód fenntartása még fontosabbá válik. A hidegebb hónapokban különösen szeretünk bekuckózni a melegbe menekülve. Ilyenkor fokozottan nehéz a mozgást és az egészséges életmódot előtérbe helyezni, különösen ahogy közeledünk a karácsonyhoz és egyre erősebben érezzük a bejgli illatát.

Némi tudatossággal és apró odafigyeléssel megúszhatod a téli náthát, hiszen mi sem kellemetlenebb, mint használt zsebkendővel díszíteni a karácsonyfát. 

  1. Maradj aktív, kint és bent

A tél nem kell, hogy a lustaság szinonimája legyen. Találj olyan tevékenységeket, amiket szeretsz, legyen az korcsolyázás, síelés vagy egy egyszerű séta a téli csodaországban. Ha a szabadtéri tevékenységek nem a te világod, próbálkozz  beltéri megoldásokkal, mint a jóga, pilates vagy otthoni edzések, hogy tested mozgásban maradjon. Manapság már rengeteg ingyenes videó található a különböző videómegosztó portálokon, mint a Youtube vagy a TikTok. 

  1. Erősítsd az Immunrendszered

A téli időszak gyakran kéz a kézben jár megfázással és az influenzával. Immunrendszered erősítése érdekében figyelj oda a tápanyagdús étkezésre, amely tartalmaz bőséges mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget és teljes gabonákat. Emellett figyelj oda, hogy eleget hidratálj, hiszen a hidegebb időjárás dehidrációhoz vezethet, mivel az emberek nem érezhetik ugyanolyan szomjasnak magukat, mint a melegben. Ha nem kívánod vizet egy mézzel és citrommal ízesített tea mindig jó ötlet. 

  1. Ne feledd a vitamin-pótlást!

Télen, amikor korlátozottan ér minket természetes napfény, nehezebben jut a szervezet elegendő D-vitaminhoz. Ezen kívül könnyebben megfertőződhetünk, hiszen magasabb a megbetegedések száma és nagyobb eséllyel tüsszent ránk valaki például a villamoson. Egy jól összeállított, személyre szabott vitamin csomag segít pótolni az étrendedben lévő tápanyaghézagokat, biztosítva, hogy a szervezeted minden szükséges vitamint és ásványi anyagot megkapjon az optimális működéshez. A V24 vitaminjai a te életkörülményekhez és szükségleteidhez igazodva támogatják a mindennapokat. Mindössze egy rövid tesztet kell kitöltened, mi pedig összeállítjuk a számodra tökéletes vitamin koncentrátumot. 

  1. Mentális egészség

A téli hónapok, a rövidebb nappalok és hosszabb éjszakák néha kihathatnak a mentális jólétre. Harcolj a téli lehangoltság ellen azzal, hogy prioritásként kezeled a mentális egészséget. Keress apró örömöket  a hideg hétköznapokban. Sokat segíthet a meditáció, a jóga, egy jó könyv vagy egy számodra érdekes podcast. Ne szorítsd háttérbe a szociális programokat sem, egy vacsora parti, közös filmnézés vagy egy társasest garantáltan feldobja a hangulatod!

  1. Bőrápolás

A durva téli időjárás megviselheti a bőrödet. Alakíts ki egy megfelelő bőrápolási rutint. A kémiai hámlasztás és egy megfelelő hidratálókrém elengedhetetlen ebben az időszakban. Mindemellett ne felejtsd el a fényvédő krém használatát sem, mivel a nap sugarai még télen is erőteljesek lehetnek. 

  1. Alvási rutin

Az alvás minősége elengedhetetlen az általános egészség és jóllét szempontjából. Állíts be egy következetes alvási rutint azzal, hogy minden nap ugyanabban az időben fekszel le és kelsz fel. Figyelj oda a szellőztetésre, hiszen a megfelelő oxigén elengedhetetlen a minőségi alvás szempontjából. Relaxációs zenékkel vagy egy könnyű nyújtással pedig extra lendületet adhatsz a nyugodt alvás sikerének érdekében. 

Előző cikk Milyen gondolatok és kik állnak a V24 márka mögött?